Teatrul Fără Nume este invitat la Festivalul Internațional Shakespeare

În perioada 23 aprilie – 4 mai 2020, la Craiova va avea loc cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare. Teatrul fără Nume are deosebita plăcere să participe în cadrul Festivalului, prezentând pe scena teatrului “Colibri” din Craiova, spectacolul  “Furtuna” de William SHAKESPEARE, regizat de Mihai ȚĂRNĂ.
Festivalul Internațional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994 și a fost inițiat de Fundația Shakespeare, avându-l ca director fondator pe Emil Boroghină, după modelul marilor festivaluri internaționale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal. Festivalul Shakespeare s-a extins treptat, în timp și în spațiu, adresându-se unor categorii din ce în ce mai largi de public, acoperind din ce în ce mai multe zone unde prezintă spectacolele invitate și proiectând opera marelui Bard în eternitate.
“Furtuna” este o piesă de William Shakespeare scrisă pe la 1610 – 1611, fiind considerată de unii critici ca ultima piesă pe care Shakespeare a scris-o singur. Regizorul Mihai ȚĂRNĂ a lansat spectacolul pe scena Teatrului fără Nume la data de 19 septembie 2019.
În piesă, protagonistul Prospero, ducele de Milan, a fost detronat de către fratele său uzurpator Antonio, ajutat de Alonso, regele de Napoli. Prospero și fiica lui Miranda au fost puși într-o mică barcă și au fost trimiși departe pe o insulă nelocuită. Când Prospero începe a analiza insula, el găsește acolo doi locuitori: Ariel, un spirit și Caliban, probabil fratele acestuia. Vrăjitoarea Sycorax, mama lui Caliban, a murit cu câțiva ani înainte de venirea lui Prospero, dar înainte de a muri l-a întemnițat pe Ariel într-un copac. Prospero îl eliberează pe Ariel, iar acesta dorește să îl slujească. În următorii 12 ani Prospero își practică vrăjitoria și în final face o furtuna care cauzează ca vasul pe care se aflau Antonio, Alonso și alții și care trecea prin apropiere să ajungă la insulă. Toată acțiunea piesei de aici încolo se petrece pe insulă.